Curs arme și muniții

„Geniul fără instruire este ca diamantul neșlefuit”

Prin cursul de arme, Ultra Security vă instruiește în cunoașterea drepturilor și obligațiilor în materie de arme și muniții. Acest curs de arme se adresează cetățenilor români/străini cu domiciliul/reședința în România.

În cadrul cursurilor, se pregătesc cursanții ce doresc sa devina deținătorii de arme si muniții letale si neletale pe teritoriul României (obținerea permisului port-armă), in conformitate cu Legea 295/2004, republicată, privind regimul armelor si munițiilor.

Tematica de pregătire conține un număr de 82 ore atât aspecte teoretice cat si pregătirea practica a cursanților. Obiectivele urmărite sunt: cunoașterea legislației privind regimul armelor si munițiilor pe teritoriul tarii noastre, elemente teoretice privind clasificarea, modul de funcționare si utilizare al armelor,  învățarea regulilor de siguranță pentru mânuirea acestora.

Durata cursurilor este de o luna, cu o frecventa de 3 zile pe săptămâna. Prezenta este obligatorie.

Cursurile se vor desfășura in sălile de curs deținute de Ultra Security in complexul Colegiului Tehnic „Mircea Cristea” din Brașov si in poligonul autorizat Ultra Armory, situat in Brașov, str. Zizinului. Ședințele de tragere se vor desfășura conform, regulamentului de organizare si funcționare a poligonului si tematicii de pregătire. Armele utilizate in acest scop sunt arme cu glonț cu țeava scurta si țeava lunga.

Cursurile pot fi urmate doar de persoanele care au peste 18 ani împliniți, cu un cazier fără înscrisuri, care sunt apte din punct de vedere medical și care trec testul riguros de psihologie.

Vă recomandăm înscrierea la cursul nostru de portarmă, asigurându-vă de o  pregătire excepțională, cursanții dobândind abilitățile necesare folosirii unei arme, dar și de obținerea unor cunoștințe esențiale unui deținător de armă.

Acest curs poate fi frecventat si de persoane ce considera ca au nevoie de  instruire suplimentară fie ca sunt deținătorii de arme si doresc o reîmprospătare a cunoștințelor si/deprinderea de noi abilitați in utilizarea armelor.

Finalitatea cursului consta in obținerea unui certificat de absolvire, ce va permite împreuna cu celelalte cerințe impuse de lege sa obțineți:

Permis port-arma arme letale/neletale pentru vânători, auto-apărare;

Autorizații pentru colecționari de arme, armurieri.

Permis port și folosire armă de apărare și pază, pentru persoanele fizice care fac parte din următoarele categorii: demnitari, magistrați, militari, polițiști, diplomați, care încă sunt activi, sau care sunt trecuți în rezervă/retragere/pensie;

Aviz port si utilizare arma utilitara, in timpul executării serviciului, pentru personalul de paza angajat de societățile specializate de paza si protecție.

Acest curs poate fi frecventat si de persoane ce considera ca au nevoie de  instruire suplimentară fie ca sunt deținătorii de arme si doresc o reîmprospătare a cunoștințelor si/deprinderea de noi abilitați in utilizarea armelor.

Daca sunteți interesați de serviciile de paza si protecție pe care societatea noastră vi le poate furniza, vă rugăm să ne contactați prin completarea formularului pus la dispoziție mai jos, sau sa optați pentru unul din pachetele PROTECT pe care societatea noastră vi le poate oferi.