Soluția de paza electronica AZIGUARD

Tehnologia Deep Learning, de învățare prealabila a sistemului prin intermediul rețelelor neurale, permite sistemului sa identifice si sa recunoască elementele ce trebuie identificate intru-un obiectiv păzit.

Astfel, reducând numărul de elemente ce necesita a fi recunoscute, la cele elementare unui sistem de securitate(persoane, mașini, biciclete, fum, flacăra, etc) acuratețea recunoașterii este foarte ridicata, sistemul generând un număr minim de alarme false.

Transformarea unui sistem pasiv de securitate(TVCI) intr-un sistem activ, ce permite alarmarea imediata a dispozitivului de paza/ echipajelor de intervenție, face din acest sistem soluția ideala pentru eficientizarea securității unui obiectiv, si de ce nu, realizarea de economii prin eliminarea costurilor de mentenanța sau instalare a sistemelor redundante de securitate, reducerea dispozitivelor de paza cu efectiv uman, etc.

Sistemul propus este caracterizat printr-o foarte buna scalabilitate. Sistemul permite operatorului sa gestioneze cu ajutorul unei singure interfețe de la o camera la câteva mii.

Prin intermediul companiei noastre aveți acces la soluția completa, respectiv la instalarea si monitorizarea (24/24) a sistemului TVCI cu VMS(Video Management Solution)  instalat in unitatea(țile) dumneavoastră. Dispeceratul Ultra Security etse dotat si utilizează in prezent tehnologia propusa in beneficiul clienților abonați.

In continuare prezentarea vă v-a  introduce in funcționalitățile de baza ale sistemului TVCI cu VMS, incluse si in oferta financiara ce însoțește prezentarea.

CONCEPT – SOLUTIA DE SECURITATE AZIGUARD

Pasul 1 – Detectia evenimentului

Camerele video sunt amplasate pe perimetrul unității sau ariei ce se protejează. Platforma de analiza video, recunoaște in imaginile video silueta umana si vehiculele pătrund in perimetrul protejat.

Pasul 2 – Comunicarea evenimentului

Odată creat evenimentul de recunoaștere a unei persoane sau vehicul, dispecerul aflat in dispeceratul companiei de securitate este notificat prin popup pe monitorul de lucru, primind instant imaginea video din locație. Pentru a-i ușura modul de lucru, dispecerul poate gestiona evenimentele atât din interfața platformei de video management, dar si din software-ul de dispecerizare a companiei de securitate, prin integrarea celor doua sisteme.

Pasul 3 – Analiza & Confirmarea evenimentului

Avantajul accesului instantaneu la imaginile video(pop-up pe monitorul de lucru) , se transpune direct in confirmarea oricărui eveniment din dispecerat si dislocarea forțelor de securitate doar la evenimente reale. Cunoaștem nivelul de alarme false generate de către un sistem perimetral clasic si de necesitatea de a disloca echipajele la orice eveniment produs. Acum luam in calcul o reducere de pana la 99% a alertelor false si deplasarea forțelor de răspuns doar la evenimentele reale.

Pasul 4 – Răspunsul fortelor de securitate

Confirmare evenimentului este succedata de o serie de activități care implica atât forța de răspuns cat si dispecerul care a confirmat alarma.

Forța de răspuns: se deplasează in zona indicata de dispecer, intervine si comunica rezultatul intervenție, transmite rezoluția finala a evenimentului către dispecerat.

Dispecerul: menține legătura cu forța de răspuns, pe timpul deplasării acestora urmărind parcursul intrusului/lor, trimite  forte suplimentare in sprijin, transmite avertismente si mesaje descurajatoare prin difuzoarele exterioare amplasate pe perimetrul obiectivului, verifica harta obiectivului pictogramele amplasării camerelor video de culori diferite acolo unde este mișcare, astfel încât forța de răspuns sa primească coordonate cat mai exacte privind localizarea intrușilor.

TEHNOLOGIE – FUNCTII ALE SISTEMULUI INCLUSE IN VARIANTA BASIC

VIDEO MANAGEMENT SYSTEM (VMS)

VMS – este componenta software caracterizata prin flexibilitate ridicata si posibilitățile infinite de automatizare, ce transforma informațiile sistemului TVCI existent sau nou instalat, într-un sistem interactiv.

✔ Reduce timpul de căutare a evenimentelor cu pana la 90%;

✔ Reacționează la scenarii si alerte automatizat;

✔ Creează si transmite rapoarte de eveniment si/sau informații personalizate;Gestionează arhiva de înregistrările inteligent, cu pierderi minime in orice situație;

✔ Integrează echipamente 3rd party pentru confirmare sau căutare a evenimentelor;

✔ Înglobează într-o interfața unica un număr nelimitat de dispozitive, ușor de gestionat, precum NVR, camere video, speakere IP, sisteme de control a accesului;

✔ Reduce timpul de analiza din Dispeceratul de Monitorizare cu peste 70%.

CREAREA DE AUTOMATIZARI

Automatizări VMS – In funcție de evenimente pot fi create diferite scenarii de lucru, pentru ca sistemul sa genereze notificări sau înregistrări respectiv facilitarea căutări acestora in arhiva video.

Evenimentele pe baza cărora se pot face automatizări sunt:

✔ Evenimente de analiza video (recunoaștere persoane, mașini , biciclete, numere de înmatriculare),

✔  Evenimente echipamente 3rd party – camera LPR, cantare electronice, bariere, senzori temperatura, sistem control acces, sistem efracție etc.

✔  Evenimente software 3rd party – integrări cu WMS, ERP, POS, TMS, etc.

MODULE INCLUSE IN VARIANTA BASIC

HARTA INTERACTIVA

PLANS – Permite adăugarea de planuri ale obiectivelor si harți geografice pe diferite niveluri pentru o identificare mai ușoara a unui obiectiv  (camere video, elemente de control acces etc).

Hărțile interactive permit accesul la zonele monitorizate pe nivele de detaliu, de la nivelul unei hărți de tara, oraș, pana la planul unei clădiri si schița unei încăperi.

Teleporti Funcționalitatea prin care se realizează accesul din camera in camera (atât in mod live cat si in arhiva), prin click pe pictograma. Foarte util in cazul in care este necesar sa se realizeze traseul unui intrus.

CAUTAREA ACTIVA A MISCARII

ACTIVE SEARCH – modul de căutare interactiva performanta doar a mișcărilor de obiecte pe o zona selectata ce reduce semnificativ timpul necesar găsirii informațiilor in arhiva sistemului video.

Rezultatul căutării este obținut in câteva secunde in comparație cu o căutare manuala in arhiva ⇒ reducere timp de căutare cu peste 90%.

Acest modul oferă rezultate excepționale in căutarea evenimentelor precum: distrugeri, acte de vandalism, furturi, parcare     in zona interzisa etc.

MULTI SEARCH – Pornind de la funcționalitatea modulului Active Search, acest modul oferă posibilitatea vizionarii mai multor clipuri video din arhiva, suprapuse in același timp, pentru o căutare mai rapida a evenimentelor.

Datorita rulajului de pana la 7 clipuri simultan cu mișcare in zona definita, ii oferă operatorului intr-un timp scurt înregistrarea unui eveniment precum: accidentele in parcări, sustragerea de bunuri, precum si găsirea rapida a mișcărilor in zone definite.

DETECTIE FLACARA SI FUM

Fire&Smoke – modul de analiza video pentru detecția incipienta a focului si a fumului.

Alerta customizata la apariția incidentului: semnal audio sau video si/sau mesaj, alarma, administrare contacte.

In funcție de scenariu poate detecta apariția unui incendiu atât la interior cat si la exterior.

DETECȚIE SABOTAJ

Trassir Sabotage Detector modul de analiza video pentru detectia sabotajului pentru scenarii precum pierdere focus, schimbare pozitie camera, interpunerea unui obiect sau iluminare excesiva, eroare de conexiune, pierdere semnal.

Alerta customizata la aparitia incidentului: semnal audio sau video si/sau mesaj, alarma, administrare contacte.

DETECTIA OBIECTELOR

HEAT MAPS – Modulul de analiza a imaginii video utilizat pentru a detecta obiecte ce se deplasează in zona camerei video. In regim dinamic, HeatMaps acoperă imaginea video in mișcare cu o culoare de la cald (rosu) unde mișcarea in cadru este recenta, lăsând o urma in timp pana la culoare rece (albastru), a obiectelor care s-au au fost detectate in zona supravegheata.

APLICATII – DETECTIE/VIDEO ANALIZA

Daca sunteți interesați de serviciile de paza si protecție pe care societatea noastră vi le poate furniza, vă rugăm să ne contactați prin completarea formularului pus la dispoziție mai jos, sau sa optați pentru unul din pachetele PROTECT pe care societatea noastră vi le poate oferi.